Kirpputori – aarteiden koti

treasure-76214_640Mitä kirpputorit tuovat mieleesi? Vanhoja vaatteita, kuluneita huonekaluja, mummotyylisiä verhoja? Jos tämä jotakuinkin vastaa omaa vastaustasi, on luultavasti kulunut melko tovi siitä, kun viimeksi piipahdit kirpputorilla!

Kirpputorit ovat erityisesti nykyisen laman aikaan erittäin trendikkäitä shoppailupaikkoja, joilta voi löytää lähes mitä tahansa antiikkilampuista viimekauden muotiluomuksiin. Kirpputoreilla parasta on, että tavarat vaihtuvat tiheään, ja jokaisella käyntikerralla on uusi tilaisuus löytää aarteita kotiin vietäviksi.

Tuurilla tyyliä

Edullisia merkkivaatteita löytää helposti erityisesti itsepalvelukirpputoreilta. Itsepalvelukirpputoreilla yksityinen henkilö, kuka tahansa, voi vuokrata kirpputorilta pöydän ja tuoda sinne tavaroitaan ja vaatteitaan myyntiin. Tavaroiden hinnan pääsee itse määrittelemään, ja myynneistä on mahdollista saada menekistä riippuen mukavastikin lisätienestiä.

Kun oma hyöty on mielessä, on yleensä myynnissäkin vähän parempaa tavaraa – sitä, mitä ei vaatteidenkeräyslaatikkoon tai normaalille kirpputorille raaskinut lahjoittaa ilmaiseksi. Oli kyseessä sitten normaali kirpputori tai itsepalvelukirppis, tehokkaimmin aarteita saa itselleen kerättyä vierailemalla kirpputorilla mahdollisimman usein, sillä kirpputoreilla tavarat vaihtuvat nopeasti, ja ensimmäisenä paikalle sattuva tietty noukkii parhaimmat palat itselleen.

Lapsille tavaraa kuin tavaraa

Lapsuus on vaihtelevuuden aikaa – myös vanhempien kukkaroille. Erityisesti pienet lapset kasvavat nopeasti, ja vaatteet jäävät jatkuvasti liian pieniksi. Lasten vaatteet saattavat tästä huolimatta maksaa lähes yhtä paljon kuin aikuistenkin vaatteet, ja jatkuva vaatteiden ostaminen saattaa tuntua rahan hukkaan heittämiseltä.

Kirpputoreilla on myynnissä lähes poikkeuksetta myös valtavat määrät lastenvaatteita ja muuta tavaraa – vain murto-osalla käyttämättömien hinnasta. Usein vaatteita ei ole ehditty pitää montaakaan kertaa, ja lastenvaateosastolta on mahdollista tehdä todellisia löytöjä pilkkahintaan. Lapsille lelut ovat todella tärkeitä ja tarjoavat viihdykettä lastenosastolla sillä välin, kun vanhempi etsii vaatetta itselleen tai lapselle. Kirpputori on siis paikka, mistä niin aikuiset kuin lapsetkin löytävät aarteita.

Vanhasta vielä uuttakin parempaa

Kotia sisustaessa kirpputori on todellinen aarreaitta, erityisesti budjetin ollessa rajallinen. Tee-se-itse-luonnetta omaavat näkevät kirpputorin edullisimmin hinnoitelluissakin tuotteissa hienoja kodin sisutuselementtejä. Vanha hylly muuttaa täysin muotoaan saadessaan uuden maalipinnan ja muutaman uuden laatikon, ja vanhasta peilistä kuoriutuu mahtava katseenvangitsija, kun se varustetaan dramaattisilla kehyksillä.

Vaatteiden tuunaaminen on kirpputorilta löydetyistä vaatteista hauskaa ja edullista. Kaupasta korkealla hinnalla hankitut vaatteet tuntuvat liian arvokkailta muokkaamiseen, mutta kirppisvaatteet voivat muuttua täysin toiseksi pienellä mielikuvituksella ja ompelukoneen kosketuksella. Kivalla printillä varustettu t-paita on enemmänkin perunasäkkimallia? Leikkaa hihat ja kaula-aukon resori pois, ja näin käsissäsi on tyylikäs kesätoppi. Kiehtova tyynynpäällinen taas voi muuttua vaikka kangaskassiksi, jos kotisi on jo tyynyjen valtaama.

Astiaosastolla keräilyesineitä ja kodinkoneita

Kirpputorien astiaosasto tunnetaan yleisesti paikkana, jossa kellastuneita, monta kymmentä vuotta vanhoja astiastoja yritetään saada kaupaksi pilkkahintaan. Nykyisin tämäkään ei enää ole täysin totta, vaan astiaosastolta saattaa bongata vaikkapa vanhan, monen sadan arvoisen keräilyastian, tai ihan uudenaikaisiakin asiakokonaisuuksia. Mukeja kirpputorit ovat aina pullollaan, ja kotosalla hauskan teehetken saa aikaan eriparia olevilla mukeilla tai kupeilla. Keittiöosastolta taas saattaa löytää kaikenlaista tarpeellista paistinpannuista vaikkapa jäätelökoneeseen. Tälläkin osastolla usein käyminen on avain löytöjen tekemiseen.

Kirpputorien monet aarteet

Odottamattomia löytöjä kaipaavan kannattaa siis suunnata kirpputorille katselemaan, mitä onni tänään suo löydettäväksi. Jos tänään ei onnista, palaa muutaman päivän päästä, sillä silloin on jälleen edessä täysin uusi aarteenetsintäkerta.

Olit sitten etsimässä vaatteita, kirjoja, lastentarvikkeita tai huonekaluja, kannattaa aina tarkistaa lähialueen kirpputorit ennen kauppaan lähtemistä, sillä kuka tietää jos löydät kirpputorilta vaikka jotakin vielä parempaa, kuin olit alun perin lähtenyt hakemaan.

Privacy Policy