Mikä kirpputoreissa kiehtoo?

Kirpputorit ovat aina olleet suomalaisten suosiossa niiden edullisuuden ja yllättävyyden takia. Erityisesti viime vuosina kirpputorit ovat saaneet suurta suosiota. Mikä kirpputoreissa kiehtoo? Missä piilee niiden viehätys?

Löytöjen aarreaitta

Kirpputorien viehätyksestä suurin osa on varmasti niiden yllätyksellisyys: kirpputorilta saattaa löytää lähestulkoon mitä tahansa. Kirppikselle astuessa ei koskaan tiedä, mitä on laukussa mukana pois kävellessä, sillä kirpputori on kuin suuri sekainen tavaratalo. Kirpputorille ei mennä etsimään jotakin tiettyä, kuten rautakauppaan tai Ikeaan, vaan kirpputorilla kulutetaan aikaa, kierrellään ja ihmetellään, pengotaan ja katsotaan, mitä tarjolla on. Uteliaisuus saa kenet tahansa käymään läpi jokaisen pöydän tai osaston tutkien päivän antimia.

Monen vuosikymmenen monen kymmenen kaupan antimet

Kirpputorilla ei myydä vain sitä, mikä on pinnalla juuri nyt. Kirpputorille mennessäsi et mene tiettyyn kauppaan ostoksille, vaan kirppikseltä voi löytää tavaraa, joka on saattanut tulla alun perin mistä tahansa kaupasta. Piileekö tässä osa kirpputorien viehätyksestä?

Kirpputorilta ostat useimmiten tavaran, et merkkiä. Tuo tavara saattaa olla kotoisin esimerkiksi arpajaisista, tavaratalosta, naapurista, ulkomailta, tältä vuosikymmeneltä tai kolmen vuosikymmenen takaa, tai yhtä hyvällä todennäköisyydellä vaikka ihan viime vuodelta. Toisaalta kirppikseltä löytää toisinaan kovinkin arvokasta tavaraa pilkkahintaan, kenties vuosien takaisia antiikkiastioita tai erittäin kestävistä tavaroistaan tunnettujen merkkien valmistamia tuotteita, joista uutena saa maksaa pitkän pennin. Tunne kalliin tuotteen löytämisestä minimaalisella hinnalla on uskomaton, niin kuin olisi löytänyt kultakolikon kadulta.

Ohikiitävä hetki tuo mukanaan ohikiitävät löydät

Jokainen haluaa tuntea itsensä erikoiseksi ja ainutlaatuiseksi. Yhdistäisitkö tätä tunnetta kirpputoriin? Vaikka väittämä saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, itse asiassa kirpputoreilta tälle tunteelle on erittäin helppo löytää pönkitystä.

Kirpputorien tarjonta perustuu siihen, mitä kirpputorille on tuotu myytäväksi. Yleensä tarjolla on vain yksi kappale kutakin tuotetta, toisinaan kaksi. Jos juuri sinä satut paikalle juuri oikeaan aikaan, voit saada tuon ainutlaatuisen tuotteen itsellesi, ja silloin se ei ole kenenkään muun kuin sinun. Sinä teit mahtavan löydön, ja seuraava paikalle saapunut ei edes tiennyt, mistä jäi paitsi. Kuulostaa mahtavalta, eikö?

Tämä on osasyy kirpputorien viehätykseen. Stockmannilla saman mahtavan löydön voi tehdä kuka vain, mutta kirpputorilla vain sinä ainutlaatuisuudessasi teit tuon löydön, eikä kukaan muu. Onko sinulla mahtava olohuoneen pöytä, jota kaikki kadehtivat? Jos pöytäsi on kotoisin Ikeasta, kaikki vieraasi voivat hakea omansa. Jos pöytä on kirpputorilta, vieraasi jäävät vain harmittelemaan, etteivät itse sattuneet löytämään samaista huonekalua viimeisimmällä kirpputorikäynnillään, ja vieläpä niin edulliseen hintaan!

Edullista mutta hyväkuntoista

Kirpputoreilla shoppailu vetoaa moneen edullisuutensa puolesta. Uuteen kotiin muuttaessa on mukavaa sisustaa, mutta varsinkaan ensimmäistä kertaa omaan kämppään muuttavalla ei usein ole kovin suurta budjettia sisustamiseen. Kirpputorit apuun!

Kirpparilla voi tehdä mainioita huonekalu- ja sisustuslöytöjä edullisesti. Kaikki kirpputoritavara ei ole vanhaa tai huonokuntoista, vaan toisinaan tarjolla on lähes kokonaan käyttämättömiä huonekaluja ja tavaroita. Vanhemmistakin tuotteista saa vielä uutta ehompia tuunaamalla ne itse aivan uuteen uskoon. Tähän harvoin tarvitaan paljoa näppäryyttä, vaan usein jo maalipensselin kädessä pitotaito riittää vanhan taikomiseen täysin uudeksi.

Kirpputoreilta omanlaista tyyliä

Kuka tahansa massamuotiin kyllästynyt varmasti hyötyy pyörähdyksestä kirpputorille. Kirpputoreilta voi koota ihan omanlaisensa tyylin, sillä tarjolla on uutta ja vanhaa sekä paljon täysin odottamattomia vaatekappaleita.

Muistoja ja nostalgiaa

Vaikka kirpputorit ovat nykyään erityisesti nuorison suosiossa, ei mikään estä myös vanhempia ihmisiä vierailemasta kirpputorilla. Kirpputoreilta löytää tosiaan monenmoista vanhaa tavaraa, ja ikäihmisille tämä saattaa nostaa paljon muistoja mieleen. Kenties kierrokselta tarttuu mukaan jotakin, joka kerran kauan sitten oli kovin tärkeä mutta särkyi, kuten vaikkapa tietynlainen kulho tai lautanen. Uutta olisi mahdoton löytää mistään muualta, kuin kirpputorilta.

Privacy Policy